[IN]Justícia


Romà Casanovas i Sardà, alcalde de Vallbona d'Anoia durant 25 anys. Membre del grup del PSC.

Culpable
d'especulació urbanística, es va dedicar a no adjudicar permisos d'obres durant els primers 10 anys que va governar, que és quan més ho necessitava el poble, al cap d'aquests 10 anys, va vendre part dels terrenys edificables del municipi a les famílies més influents i importants de Vallbona, aquestes es van dedicar a especular encara més, i fins fa 5 anys, Vallbona tenia una taxa de creixement d'un 0,5%. Ara fa 5 anys, Cal Pons, la segona casa més important i rica del poble, es dedicà a contruir pisos propis als terrenys més propers al nucli de Vallbona, creant així un total d'uns 50 pisos nous, i per tant, 50 famílies que venien a viure a Vallbona.

Culpable d'amenaces a l'oposició política de l'Ajuntament, els seus amics més fidels, molts d'ells membres del govern, utilitzaven cartes i trucades amb número ocult per amenaçar als caps de l'oposició, el senyor Jaume Vilaseca, del grup d'ERC, i la senyora Sònia, del grup de CDC. Assegurant-se així que aquests regidors no farien el que es diu oposició, sinó que simplement de miraven el que feia asseguts al sofà o a la cadira de la sala de plens de l'ajuntament.

Culpable de contaminar l'Aigua del Carol, font de vida de Vallbona des de feia més de 100 anys, i aigua utilitzada per regar els horts que queden avui en dia al Carol, horts dels quals jo mateix en consumeixo les hortalisses i les fruites, car el meu avi n'és propietari d'un d'ells. Va adjudicar permís per edificar naus industrials, que després es convertirien en tallers de reparació de quads i motors de tot tipus, sense cap mena de filtre pels olis residuals, els quals es filtraven arreu i contaminaven aquesta aigua, que passava per sota de les naus esmentades.

Culpable
de no contruir un clavagueram digne a la part de Vallbonica, deixant que les fosses sèptiques filtressin la merda a l'Aigua del Carol, i contaminant-la més encara del que estava.

Culpable de permetre l'edificació de la Depuradora de Vallbona d'Anoia, Capellades, La Pobla i la Torre a sobre un aquífer, a la zona de les Llangònies, aquest aquífer contenia aigua totalment neta i pura, per sort la Depuradora no s'ha posat en marxa encara, per falta de treballador qualificat, i l'aigua segueix sent neta i pura.

Culpable
de soborns per part d'empreses per què els adjudiqués permisos d'obres a llocs no edificables.

Culpable d'endeutar el poble amb més de 500.000 €, hipotecant el seu futur pels pròxims 50 anys, conseqüència d'una mala gestió durant 25 anys.

Culpable d'oferir diners i dinars a les famílies més riques del Vallbona per tal que li oferissin el seu vot.

Culpable de la crema de boscos i residus tòxics incontrolada a l'abocador il·legal de Vallbona d'Anoia, situat a la torrentera del sud del poble.


Culpable de tantes d'altres coses que no sabem i no sabrem mai.

Aquest personatge va ser convocat al jutjat de Barcelona per una acusació per part del grup de Forestals de la Generalitat de Catalunya, per la crema de residurs tòxics no autoritzada i no controlada. El millor és que havia de pagar 36.000 €, i no pagarà RES.

RÀBIA, RÀBIA, RÀBIA, RÀBIA!

A més, ja forma part de l'oposició altre cop, i no ha estat inhabilitat de res, pot presentar-se a les eleccions del 2010 i guanyar-les perfectament.